"Je laten omringen door de juiste mensen is enorm belangrijk. De juiste match is goud waard."

Schermafbeelding 2021-05-01 om 15.17.04
d36c4f07-ef17-4f41-b81e-5719f170df9d

Ik ben Noriko.

Met mijn man Brenten en ons zoontje Linus (°2020), woon ik in Antwerpen. Na een parcours langs de universiteit, gevolgd door een theateropleiding aan de Toneelacademie van Maastricht, werkte ik een aantal jaar als dramadocent.

Tijdens mijn zwangerschap merkte ik dat ik nood had aan informatie en al snel verdwaalde ik in alles wat op me af kwam. Ik voedde mijn nieuwsgierigheid en met hoe meer de baby in mijn buik groeide, steeg ook mijn interesse en vertrouwen in alles wat met zwangerschap en bevallen te maken had. 

Bevallen zou het meest krachtige, onvoorspelbare en levensveranderende zijn dat ik ooit heb mogen meemaken.

Gelukkig werd ik omringd door een goed geboorteteam en ik kon alleen maar denken: elke persoon verdient het om warm ondersteund te worden in deze bijzondere tijd. Een vuurtje werd aangewakkerd en met mijn zoontje op de arm begon ik het Doula-pad te bewandelen.  

DSCF9239
®Studio Droogmans
8821696d-323e-473e-b101-960322bd3901

Mijn droom is om elke persoon het vertrouwen te geven om toe te leven naar de geboorte, hoe deze er ook uit ziet.

Met als doel dat iedere ouder zich warm ondersteund voelt en positief kan terugkijken op de geboorte, of die nu in het ziekenhuis of thuis is, in bad of op de baarkruk, via een inleiding of een keizersnede.

Elke geboorte is een levenservaring die alle aandacht en zorg verdient. Om hierbij te helpen, bied ik verschillende opties aan tijdens de zwangerschap, de geboorte en de kraamtijd.

Noriko in de media:

‘Elkaar missen, dat went nooit’ in De Standaard, juli 2022.  Noriko en haar man Brenten vertellen over hoe ze hun aparte jobs combineren. 

Noriko te gast in de podcast ‘Wens tot wee’, juli 2021. Noriko spreekt bevlogen over haar eigen geboorteverhaal. Ze heeft het over de mentale impact, de kraamperiode en een goede voorbereiding op een bevalling. 

‘Bumpy Borstvoedingsparcours’ in Knack weekend, augustus 2020.  Noriko vertelt over haar borstvoedingsavontuur en wat geholpen heeft als het echt een uitdaging werd.

®Christophe De Muynck
Waar ik je mee kan helpen:​

Doulabegeleiding

Praktische en emotionele ondersteuning tijdens de zwangerschap en gedurende de geboorte.

HypnoBirthing®

Een uitgebreide zwangerschapscursus richting een ontspannen geboorte zonder angst.

Kraamtijd

Postnatale ondersteuning waarbij zorg en aandacht besteed wordt aan lichaam én gevoelens na de geboorte.