Een warme voorbereiding op een keizersnede

Tijdens de zwangerschap is er in de voorbereiding op arbeid en bevalling overwegend weinig tot geen aandacht voor de keizersnede. Toch kan een (aanvullende) voorbereiding op deze wending heel waardevol zijn. 

Ben je op zoek naar een voorbereiding specifiek gefocust op de keizersnede? Wil je tools voor je geplande keizersnede? Of wil je je opties kennen voor moest een ongeplande keizersnede op je pad komen? Dan is deze sessie iets voor jou.

Wat komt aan bod in de voorbereiding?

We bekijken wat je kan verwachten tijdens de geboorte. Wat kan je vragen? Wat heb je zelf in handen om er samen met je geboortepartner en zorgverleners een positieve geboorte van te maken? 
Ik bespreek het verloop van de operatie en wat meestal gangbaar is in de ziekenhuizen. Op die manier kunnen we kijken wat voor jou belangrijk is en wat jouw wensen zijn. 

Wat neem je best (extra) mee in je koffer? 
Hoe ervaart de baby een keizersnede? 
Wat is het effect op de (borst)voeding?

En hoe ziet het herstel eruit? 
Wat kan je de eerste dagen verwachten? Hoe ziet het herstel eruit doorheen de kraamperiode? En wat zijn de gevolgen voor de toekomst? We bespreken welke ondersteuning bestaat en waar je om kan vragen of naar op zoek kan gaan in de omgeving van je woonplaats. 

Tenslotte praten we ook over de emotionele impact. Vaak zijn ouders angstig over deze wending, dus denken ze er liever niet over na, maar als je voorbereid bent, overvallen de gebeurtenissen je minder. Daarom geef ik elke cliënt de basisinformatie mee. 

Deze sessie is zowel voor mijn cliënten als mensen die dit los willen volgen. Iedereen is welkom!

Getuigenis na een geplande keizersnede:

Onze tocht met Noriko was er één met veel warmte, emoties en authenticiteit. We leerden samen met haar hoe er veel schoonheid zit in het leven en onze baby zijn gang te laten gaan en de emoties die daarmee gepaard gaan de vrije loop te laten. We leerden te blijven verbinden met onszelf en elkaar. Noriko zorgde voor het vertrouwen dat we nodig hadden om dit avontuur goed te beginnen.

– Hannah en Joppe

Een warme voorbereiding op een keizersnede:

Aan de hand van jouw wensen stellen we een begeleiding op maat samen:

Prenataal gesprek (1,5u): €75

 • In één gesprek zorg ik dat je alle informatie krijgt over de operatie en geboorte. Dit is zowel nuttig wanneer je een geplande keizersnede zal hebben, als wanneer je een vaginale bevalling wenst, maar je wil voorbereiden op verschillende scenario’s. Ik probeer hierbij al wat persoonlijk in te gaan op je unieke situatie. 
 • Wanneer je voelt dat één keer 1,5u te weinig is, kunnen we samen altijd kijken hoe we de begeleiding verder zetten.
 • Wil je ook mijn ondersteuning tijdens een geplande keizersnede, is het sowieso aangewezen een 2e keer af te spreken, zodat we jouw wensen goed kunnen doorspreken.

Ondersteuning tijdens een geplande keizersnede: €450

 • Ondersteuning van een doula tijdens een geplande keizersnede kan een grote meerwaarde zijn. Iemand die je kent, die je kan geruststellen en er mee voor kan zorgen dat je zeker al jouw vragen stelt aan de zorgverleners.
 • Bevalplan bespreken, op maat van de geplande keizersnede.
 • Onbeperkt contact via mail en whatsapp, geen vraag is te gek.
 • Continue aanwezigheid tijdens de bevalling (tot minstens 1u na aankomst op recovery/verloskamer)
 • Back-up doula (In de uiterst uitzonderlijke situatie dat ik er door overmacht niet kan bijzijn, zorg ik dat je wel ondersteund wordt door een collega).
 • Foto’s van de geboorte indien gewenst. (Geen professionele kwaliteit en wat jullie van mijn taak als doula wensen in het moment, is prioriteit) Op deze manier kan je de geboorte achteraf rustig herbekijken, wat bij een keizersnede extra fijn kan zijn. Zo zie je de geboorte vanuit een ander perspectief.
 • Eén postnataal gesprek inbegrepen.

Postnataal gesprek (1u): €55

 • Heb je behoefte aan een nagesprek over de geboorte, dan is dit altijd mogelijk. 

Deze prijzen zijn excl. parkeer- en vervoerskosten.

Solidaris (De Voorzorg), Helan (Partena en Onafhankelijk Ziekenfonds), de Liberale Mutualiteit en het Vlaams & Neutraal ziekenfonds hebben een tegemoetkoming voor doulabegeleiding. Contacteer zeker jouw ziekenfonds om de details te bespreken. 

Wil je graag de ondersteuning van een doula, maar houdt het financiële aspect je tegen? Stuur me dan zeker een berichtje, samen kunnen we kijken of we een oplossing vinden!

Graag zoek ik met je naar een manier om het behapbaar te maken. Vaak wandel ik een tijdje mee in jullie traject, dus betalen kan in 1 keer of in schijven. Zo kan je het delen in maximaal 9 maanden wat bij een geplande keizersnede neer komt op ongeveer €58,5 per maand.