Video afspelen

Wat kan een Perinatale Coach voor je betekenen?

Ben je wel eens overweldigd, heb je het soms moeilijk, of voel je je alleen?
Kan je even een plek gebruiken om te ventileren of om nieuwe perspectieven en inzichten te vormen? 
Samen gaan we gericht kijken naar je situatie en verhaal.

Je kan bij een perinatale coach terecht vanaf de kinderwens tot je kindje 2 jaar is. Ik ben een luisterend oor voor alles wat je tegenkomt in je parcours.

Enkele voorbeelden van thema’s die aan bod kunnen komen:
(Onvervulde) Kinderwens: Dit kan heel breed zijn. Krijgt iedereen om je heen kinderen en weet je niet of je dit zelf wel wil? Of je hebt een kinderwens, maar het lijkt (nog) niet in je leven te passen? Of je hebt een groot verlangen, maar tot nu toe werkt de natuur niet mee? Zit je in een fertiliteitstraject en is dit niet gemakkelijk? 

* Ervaring zwangerschap en/of geboorte: Had je een zwangerschap anders voorgesteld? Overspoelen de emoties je? Komen de hormoonveranderingen intens binnen? Maak je je zorgen over als straks je kindje er is? Of zit je met vragen over de  geboorte? 

* Onverwacht zwanger: Ben je onverwacht zwanger en zet dit je voor een keuze? Wil je praten over de keuze voor abortus? Of over hoe je leven verandert door de zwangerschap te houden? Geen enkel thema is taboe.

* Zwangerschapsverlies: 1 op 6 mensen krijgen te maken met een zwangerschapsverlies. Het brengt zo veel gevoelens met zich mee. Ook rouw en verlies mag je alle ruimte geven. 

* Transformatie naar het ouderschap: Heb je het niet gemakkelijk bij het balanceren van je verschillende rollen? Is het niet evident om ouderschap en werk te combineren? 

Dit zijn maar een aantal voorbeelden, maar je kan dus met zeer uiteenlopende onderwerpen bij mij terecht.
Heb je behoefte aan therapie in de diepte, bijvoorbeeld bij een postnatale depressie, dan bekijken we samen bij welke psycholoog je terecht kan voor verdere begeleiding. 

‘Een kind krijgen is een prachtige, maar ook overrompelende ervaring. Nadien praten (...) kan heel helend zijn.’

Hoe gaat het in zijn werk?

In een intakegesprek kijken we wat je verhaal is en waar je tegenaan botst. Afhangend van de situatie kan je een aantal sessies plannen. Dit doen we op maat van jouw wensen. De ene persoon zal 1 gesprek willen, de andere 5. Samen kijken we oplossingsgericht naar je verhaal.

Voor een gesprek kom ik tot bij je thuis. Wil je dit liever anders, laat het dan gerust weten, dan bekijken we samen de mogelijkheden. 


Warme ondersteuning in de perinatale periode:

Een live gesprek vindt (momenteel) bij je thuis plaats:

Gesprek (1u): €60
Gesprek (1,5u): €80

(excl. parkeer- en vervoerskosten, €0,42/km)

Een online gesprek is ook mogelijk:

Gesprek (1u): €50