Postnatale doula

Ik ondersteun als doula ook tijdens de kraamtijd indien gewenst. In onze maatschappij word je vaak bijgestaan tijdens de zwangerschap en geboorte, maar aan de kraamtijd wordt weinig aandacht besteed. Er wordt bijna verwacht dat je als kersverse ouder zo snel mogelijk terug meedraait in het ritme van voorheen. Bovendien wordt er niet altijd écht naar je geluisterd als je pas bevallen bent. Wat zijn je behoeftes? Waar heb jij nood aan?

Tijdens de zwangerschap gaat alle aandacht en zorg naar de zwangere persoon, maar na de bevalling verschuift die aandacht naar de baby. Toch is het in de kraamtijd vooral heel belangrijk om voldoende zorg te bieden voor de ouders.

Ik zie het als een persoonlijke missie om hier mee verandering in te brengen. Kersverse ouders zouden in de kraamperiode moeten kunnen focussen op die nieuwe levensfase die ze zijn ingegaan. Ze moeten de tijd kunnen nemen om te bekomen en hun kleintje te leren kennen. Dit op hun eigen ritme, in alle rust, bezoek wanneer de tijd daar rijp voor is en een netwerk dat dit alles omarmt. 

Hierbij kan ik jullie ondersteunen als doula. Een bevalplan begint al meer gehoor te krijgen, maar een kraamplan is minstens even belangrijk. En dit door na te denken over de eerste veertig dagen na de geboorte en met uitbreiding de hele kraamperiode tot je terug gaat werken.

De kraamtijd is prachtig en puur, maar ook kwetsbaar en intens. Misschien zit je op een roze wolk, misschien vliegt er af en toe een donderbui voorbij... maar ik wens elke ouder vooral een periode toe vol kleur, zorg, aandacht en warmte.

Kraamplan maken

Het kraamplan kan een toevoeging zijn van een ander traject (bijvoorbeeld doulabegeleiding of HypnoBirthing), maar ik bied het ook aan als losse sessie. We kijken dan hoe we in jouw persoonlijke situatie de nodige rust kunnen installeren.

Hoe kunnen we jouw netwerk activeren? Kan je een ‘mealtrain’ maken van vrienden en familie die koken? Hoe voel je je bij bezoek? Heb je een partner die na een paar dagen of weken terug gaat werken en zo ja, hoe wordt dit opgevangen? Hoe kunnen jullie elkaar als partners ondersteunen? Hoe gaan jullie communiceren over wat jullie zelf nodig hebben? 

Wat ik nog aanbied als postnatale doula wordt later nog toegevoegd. Heb je al vragen, stuur me dan zeker een bericht.


Warme kraamondersteuning:

De diensten als postnatale doula worden per uur berekend, zodat je zelf het pakket naar wens kan samenstellen:

  • 5u of minder aan diensten: €50 / uur
  • Meer dan 5u aan diensten: 45 / uur