Wat is HypnoBirthing®?

De HypnoBirthing cursus is een programma speciaal ontwikkeld om in rust en vol vertrouwen je kindje op de wereld te zetten. De cursus biedt verschillende ademhalings- en onspanningsoefeningen, visualisaties en meditatieve opdrachten. Daarnaast is het een programma bomvol informatie over bevallen en positieve geboorteverhalen. Je volgt de cursus met je geboortepartner (partner, moeder, vriendin, of wie je ook bij de bevalling wil), zodat deze een actieve rol kan innemen tijdens de geboorte.

Getuigenis

"Noriko geeft op een nuchtere en klare manier info en tools mee. Mijn lief stond eerst nogal sceptisch tegenover een thuis bevalling, want , wat als er iets mis gaat? Noriko heeft hem gerustgesteld op haar easy going manier. Hij zou zich na een paar sessies zelf niet meer kunnen voorstellen dat hij ooit met die angst zat. Prachtig. Uit HypnoBirthing haal je enkel wat je zelf wil of voor ogen ziet. Het geeft vrijheid in al je keuzes. Noriko begeleidde ons niet bij de bevalling zelf maar de weg daarnaartoe en haar steun daarbij was minstens zo waardevol! We love Noriko."

- Florane & Joris

Wat doet Hypnose bij HypnoBirthing®?

Het “hypno”-deeltje in de titel kan voor verwarring zorgen. Heel wat mensen hebben een vaag, zweverig beeld bij hypnose. Of gaan ervan uit dat je bij HypnoBirthing niet volledig bij bewustzijn bent tijdens de bevalling en dus ook niet beseft wat je overkomt. Niets is minder waar. 
Mijn interesse in hypnose begon 10 jaar geleden toen ik stage deed bij een theatergezelschap en ik hypnose moest onderzoeken en ontdekte wat het wel en niet is. Het gaat hier namelijk niet over ‘show hypnose’ waarbij een hypnotiseur  mensen hypnotiseert zonder dat ze het door hebben. Hierbij ben je je steeds bewust van je eigen wil maar ga je in een toestand van diepe ontspanning door je op iets specifiek te focussen (dit kan een beeld, een gedachte of een concreet object zijn). Het is deze zelfhypnose of ontspanning die zeer bevorderlijk is tijdens de zwangerschap of bevalling. 

Waarom HypnoBirthing®?

In de sessies HypnoBirthing ga je samen in een diepe staat van ontspanning die zeer positief is voor een voorspoedige bevalling. Daarnaast krijg je ontzettend veel informatie die je kan helpen tijdens de zwangerschap en bevalling. De bedoeling is dat je aan het einde van de cursus een gereedschapskistje hebt vol tools en ademhalings- & ontspanningsoefeningen waar je verder op oefent tijdens de zwangerschap. Het zijn handvaten tijdens de geboorte waar je op kan terugvallen om zo vol vertrouwen en rust de arbeid en geboorte te beleven. Als de geboorte anders loopt dan verwacht, kunnen de technieken in verschillende scenario’s gebruikt worden. Daarnaast ben je ook goed geïnformeerd over de verschillende opties.

Getuigenis:

"Noriko is zo warm en betrokken als mens en als doula. Het was zo fijn om, na een moeilijke zwangerschapsstart, terug vertrouwen op te bouwen in mijn eigen lichaam en te leren ontspannen. Noriko’s persoonlijke aanpak en opvolging was voor ons als een warm bad, een veilige plek voor vragen en bezorgdheden en een leerrijke reis doorheen onze tweede zwangerschap."

- Anne & Sven

Hoe ziet de cursus eruit?

  • De cursus bestaat uit 5 sessies van ongeveer 2u – 2,5u.
  • Het boek HypnoBirthing®, The Mongan Method van Marie F. Mongan is inbegrepen. 
  • Je krijgt cursusmateriaal en de originele HypnoBirthing® geluidsfragmenten. 
  • Je volgt de cursus samen met geboortepartner. (Je partner of als je door iemand anders wordt vergezeld bij de bevalling, vriend(in), familielid … )
  • Starten kan tussen week 20 en 32 van de zwangerschap.
  • De cursus kan ook in het Engels gevolgd worden. 

Heb je een vriend(in) of kennis die ook zwanger is en graag de cursus wil volgen? Laat het me weten en we kijken of we jullie sessies samen kunnen organiseren aan reductietarief.


HypnoBirthing® privé

450
(excl. parkeer- en vervoerskosten)

  • Bij jouw thuis, in je eigen omgeving
  • Tijd voor jouw persoonlijke ritme en wensen
  • 10u – 12,5u individuele aandacht, wat gelijk staat aan €40 à €50/u
  • Geboorteplan voorbereiden

Warme geboorte met HypnoBirthing®programma:

Wil je naast de sessies HypnoBirthing ook ondersteund worden tijdens de bevalling? In dat geval, krijg je 15% korting op de cursus!
Ga zeker even een kijkje nemen of  doulabegeleiding iets is voor jou.

Solidaris (De Voorzorg), Helan (Partena en Onafhankelijk Ziekenfonds), de Liberale Mutualiteit en het Vlaams & Neutraal ziekenfonds hebben een tegemoetkoming voor doulabegeleiding. Contacteer zeker jouw ziekenfonds om de details te bespreken. 

Wil je graag een HypnoBirthingcursus volgen, maar houdt het financiële aspect je tegen? Stuur me dan zeker een berichtje, samen kunnen we kijken of we een oplossing vinden!

Graag zoek ik met je naar een manier om het behapbaar te maken. Vaak wandel ik een tijdje mee in jullie traject, dus betalen kan bijvoorbeeld in 1 keer of in schijven.